Recomandari personalizate de administrare SlimAFIT

  • Acasa
  • Recomandari personalizate de administrare SlimAFIT

Recomandari personalizate de administrare SlimAFIT

Recomandarea generala este de 1 cps. de 3 ori pe zi, inainte de mese cu un pahar de apa plata. Aceasta recomandare se aplica persoanelor care respecta cele 3 mese zilnice si care doresc sau trebuie sa slabeasca un numar rezonabil de kilograme. Termenul rezonabil este un termen general si se refera la persoanele supraponerale sau care au o greutate destul de apropiata de greutatea ideala, au depuneri mai mari de grasimi in anumite zone ale corpului sau nu sunt multumite de dimensiunea anumitor zone (talie, coapse, brate, abdomen etc.).

Pentru a va ajuta cu recomandarile, luam in considerare clasificarea gradelor de obezitate ale Organizatiei mondiale a sanatatii pe baza IMC - indicele de masa corporala, calculat prin raportul greutate/inaltime2, astfel:

Valori normale ale indicelui masei corporale (IMC) sunt 24 - 26 kg/m2 pentru femei si 24 - 27 kg/m2 pentru barbati.

Primul pas este sa va calculati IMC-ul cu ajutorul unei aplicatii online (exista foarte multe site-uri care au aplicatii de calcul) sau utilizati un cantar inteligent care afiseaza si acest parametru.

Dupa ce cunoasteti aceasta valoare va puteti autoincadra intr-una din categoriile de mai sus.

Recomandarile de administrare in functie de IMC sunt astfel:

Supraponderali: 1 cps. inainte de mese cu un pahar de apa.

Obezitate gradul 1: 2 cps. inainte de mese cu un pahar de apa. Dupa ce slabiti si va incadrati la categoria de supraponderali incepeti sa administrati doar cate o capsula inainte de mese.

Obezitate gradul 2: 2 cps. inainte de mese cu un pahar de apa. La masa principala (cea mai consistenta masa din zi cu mai multe feluri de mancare care ar trebui sa fie la pranz) puteti lua 3 capsule. Dupa o perioada daca reusiti sa mancati mai sanatos si mai putin, faceti mai multa miscare si exercitii fizice puteti reduceti din numarul capsulelor dupa nevoile personale.

Obezitate gradul 3: 3 capsule inainte de fiecare masa.

Nota:

Recomandari alimentare:

Alimentatie:

Daca v-ati ingrasat inseamna ca este un surplus de calorii consumate fata de necesarul organismului dumneavoastra. Deci, ca sa slabiti trebuie sa va faceti un plan sa consumati mai putine calorii decat aveti nevoie. Un alt lucru important, daca numarul de calorii consumate nu este mai mare decat necesarul zilnic, este o problema la combinatiile alimentare, de cantitatea si felul nutrientilor din hrana dumneavoastra ( prea multi carbohidrati simpi, dulciuri, grasimi, prajeli sau alte alimente care ingreuneaza digestia si incetinesc metabolismul, prea putina apa sau altele).

Va putem da o mana de ajutor in analizarea alimentatiei, va putem indruma ce si cat sa mancati in functie de preferintele culinare, la ce sunteti dispusi sa renuntati mai usor, va putem oferi optiuni ca acest proces sa devina un stil de viata potrivit si personalizat. Nimeni nu este fericit cand trebuie sa tina o dieta, in schimb un stil de alimentatie schimbat, care contine alimente care va plac, poate deveni noul dumneavoastra mod de a va hrani.

Miscarea:

Cata miscare sau sport faceti zilnic are o importanta majora in greutatea corporala. Sa crestem nivelul de exercitii fizice in procesul de slabire are o importanta majora:


Ce trebuie să facem ca să reușim să slăbim?

Ca să reușim să slăbim, trebuie să înțelegem de ce ne-am îngrășat, să putem acționa exact pe acele cauze, să le eliminăm.

Oricare ar fi cauza, pentru a slăbi trebuie să lucrăm pe 3 planuri:

Dacă ne îngrășăm, înseamnă că nu am păstrat un echilibru între cât și ce mâncăm, cât ne mișcam, cât ne odihnim și starea noastră de sănătate fizică, emoțională și psihică.

De XL la M, S……

Oricare este motivul pentru care ai hotărât să slăbeşti, sănătate sau estetică, este important să conştientizezi că ai nevoie de un plan bine pus la punct, pe care să-l respecţi până la capăt:

Program complet de slăbit: îți oferim acces la experiența nutriționistului și preparatorului fizic Alexander Florescu, care a ajutat și îndrumat deja multe persoane să își atingă obiectivele de slăbit sau remodelare și o rețetă eficientă și complexă creată de cel mai experimentat fitoterapeut al țării noastre și nu numai, Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor.Ca să înțelegi de ce trebuie să faci și miscare, îți explicăm mai jos ce este metabolismul bazal, care consumă 60-70% din necesarul zilnic de energie, de calorii.

Metabolismul bazal (BMR), reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaus complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv.

Practic este energia sau caloriile arse şi folosite de corpul uman pentru a respira, pentru a pompa sângele, pentru a menţine temperatura corpului și pentru funcţionarea organelor interne cum ar fi ficatul, creierul, inima etc.

Unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care putem să le facem și pe care, dacă îl menținem ne va ajuta și la stabilizare, nu doar la slăbire, este să încercam să ne creștem metabolismul bazal.

Metabolismul bazal este influențat de mai multi factori:

Factorii genetici – unii oameni, mai norocoși, cred eu, au o rată mai mare a metabolismului bazal comparativ cu alții, datorită moștenirii genetice.

Masa musculară – mușchii ard de 3 ori mai multe calorii decât grăsimea, chiar și atunci când dormim. Deci, proporția dintre mușchi și grăsime are o influență destul de mare în rata metabolismului bazal. Cei cu o masă musculară dezvoltată ard mai multe calorii, chiar și în repaus total.

Vârsta – Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem din masa musculară, toate procesele din organism își încetinesc ritmul și toate acestea duc la un metabolism bazal redus.

Febra – temperatura ridicată a corpului crește rata metabolismului bazal cu 0,7% la fiecare grad în plus. Reglarea temperaturii interne a  corpului atunci când este prea cald sau prea frig duce la accelerarea metabolismului bazal.

Hipotiroidia – când glanda tiroida nu produce suficienți hormoni, rata metabolică poate să scadă cu până la 30-40%.

Dietele foarte drastice – înfometarea drastică determină organismul să își conserve cât mai bine energia, adică scade și rata metabolismului bazal. Așadar, nu încercați să vă înfometați prea tare pe perioade lungi de timp, dimpotrivă, în funcție de particularitățile individuale, vârstă, sex, stare de sănătate, trebuie să adoptați o alimentație adecvată (de exemplu, femeile care doresc să slăbească, trebuie să aibă un consum zilnic de 1.200 calorii). Recomandăm consultarea unui specialist care să vă îndrume.

Deci, făcând mai multă mișcare și sport, nu numai că vom consuma calorii în plus ci ne vom și putea modifica metabolismul bazal prin creșterea raportului dintre masa musculară și grăsime. Sportul devine astfel indispensabil în slăbire și în menținerea unei greutăți corporale ideale.